Efteling 2024

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 10:00

Iedereen heeft zo zijn eigen manier op oud en nieuw te vieren. Sommige drinken zich klem en andere gaan om 22:00 uur al naar hun bed. Heel erg lang heb ik bij die tweede groep gehoord. Lang wakker blijven en dan ook nog is gezellig doen past helemaal niet bij mij, maar sinds een paar jaar hebben wij een andere manier om oud en nieuw te vieren. Wij gaan namelijk op nieuwjaarsdag naar de Efteling. 

Mijn oud was trouwens ook erg gezellig. Ik heb spelletjes met mijn schoonouders gespeeld tot mijn vriend thuis kwam uit zijn werk. We zijn toen niet gestopt met het spelen van spelletjes, maar toen verloor ik alles weer.

Maar goed wij zijn dus op 1 januari naar de Efteling geweest om het nieuwe jaar te vieren en in tegen stelling tot andere keren dat we in de Efteling waren wisten we nu niet waar we als eerste in wilde. Na eigenlijk gewoon doelloos door het park te hebben gelopen zijn we als eerste in de Droomvlucht geweest en daarna zijn we gelijk door gegaan naar Villa Volta. Waarschijnlijk omdat het nieuwsjaardag was, was het echt heel rustig waardoor we in een keer door konden lopen bij beide attracties. 

Vervolgens zijn we naar de Vogelrock en Carnaval festival gelopen. Ook hier waren geen rijen wat echt ontzettend fijn was. Daarna zijn we in Sirocco geweest, dat is denk ik de nieuwste attractie en die was erg leuk. Op een gegeven moment tolde de bootjes waar we in zaten zo hard dat ik geplet werd tussen Abe en mijn moeder. Dat was trouwens helemaal niet zo leuk, maar het was wel leuk dat deze dus echt snel draaide.  

Na Sirocco zijn we door gegaan naar Baron 1898 en daar stond wel een rij van een half uur denk ik, misschien ook wel 40 minuten. Tijdens het wachten was het geduld van Shan, Lian en Abe op een gegeven moment wel een beetje op. Toen ontstond er een soort van strijd over wie er het vaakste op mijn tenen kon gaan staan. Nou deden ze dat niet hard, maar mijn witte neuzen zijn nu wel nog viezer als ze al waren. Maar goed na een hele tijd wachten mochten we dan eindelijk de Baron in en we zaten natuurlijk vooraan. Dit keer dacht ik slim te zijn en ben ik naast Abe in de achtbaan gaan zitten en Lian mocht aan de andere kant van hem. Normaal gesproken gilt zij namelijk, maar nu bleef ze verbazingwekkend stil. Mijn moeder daarentegen heeft mijn vader zijn oren waarschijnlijk nog verder beschadigt. 

Toen we uit de Baron kwamen zijn we door gelopen naar het schommelschip en daar heb ik geprobeerd om mijn record te breken, maar na drie keer achter elkaar te zijn geweest werd de rij te lang en gaf ik op. Later zij Lian dat er nog genoeg plek was geweest in het schommelschip. Set mee... Maar volgens mij vonden de andere het niet zo erg dat ik niet nog zes keer kon.  

Voor we verder gingen hebben we eerst iets gegeten, maar daarna zijn we gelijk door gegaan naar De vliegende Hollander. Eigenlijk waren we op weg naar Joris en de draak, maar Lian had dat niet goed begrepen of ze wou het niet begrijpen. In de rij was alles nog heel leuk, maar daarna werd ik nog al kribbig (zacht uitgedrukt). Lian moest per se tussen Abe en mij in en misschien wel te verwachten dat vond ik in de verste verte niet leuk en nu eigenlijk nog steeds niet. 

Na De vliegende Hollander zijn we wel echt naar Joris en de draak gegaan en toen zaten Abe en ik wel weer naast elkaar. We zaten zelfs helemaal voorin en wonnen ook nog is. 

's Avonds hebben we in Polle gegeten, een hele lekkere pannenkoek... Daarna hadden we nog ongeveer een uur en daar hebben we  gebruik van gemaakt. In snel trein vaart zijn we nog een keer naar Joris en de draak gerent, waar Lian en ik (vuur) verloren van Abe (water). Daarna gingen we door naar De vliegende Hollander en we sloten de avond af met een laatste keer in Baron 1898.  Uiteindelijk hebben we volgens mij een hele leuke dag gehad. Hopelijk volgend jaar wil!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.